donderdag 19 september 2019
19 september 2019

Kinderen van de kolonie wint Ensor voor Beste TV-Documentaire

14 september 2019 – De Canvas-documentaire Kinderen van de kolonie is in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Ensors, de prijzen voor de beste films en televisieprogramma’s.

De prijzen werden uitgereikt op de slotdag van het Filmfestival van Oostende. Kinderen van de kolonie vertelt in zes afleveringen het verhaal van onze koloniale erfenis. Ze toont hoe het koloniale systeem georganiseerd was en wat de gevolgen waren voor Congolezen en Belgen. Getuigenissen van mensen die erbij betrokken waren, geven het koloniaal verleden een gezicht. Meer informatie vindt u hier

Bekijk hieronder de trailer van de reeks : 

 

De reeks is nog altijd integraal te bekijken op VRT NU.

Naast Kinderen van de kolonie werden ook nog twee andere producties bekroond waar de VRT bij betrokken was, meer bepaald als coproducent:  Ademloos en Binti. Ademloos is een documentaire van Daniel Lambo  en productie Storyhouse en gaat over de asbest-problematiek. De film won een Ensor in de categorie Beste Documentaire – Film. Binti kreeg de Ensor voor Beste Jeugdfilm. Het is een film van Frederike Migom en productiehuis Bulletproof Cupid over een meisje dat het wil maken als vlogger, maar samen met haar papa het land dreigt te worden uitgezet.

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

TMRV is MNM Rising Star 2023

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

De mosterd van Meus: Jeroen Meus trekt eropuit voor nieuwe gerechten en lokale verhalen

#LikeMe The Final Concert

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'

Beleef het Eurovisiesongfestival bij VRT

Het Hoge Noorden scoort in Nederland

Opnames van Hilly Skate gestart