dinsdag 21 februari 2023
21 februari 2023

Waar is Elke Wevers? Nieuwe true crime reeks op Eén

Op 9 december 2010 verdween de 32-jarige Elke Wevers en sindsdien ontbreekt elk spoor. Tot op vandaag blijft haar verdwijning een mysterie en tasten familie en speurders nog steeds in het duister.

© VRT

René Wevers, de vader van Elke, getuigt in de vierdelige true crime reeks Waar is Elke Wevers? op Eén op een indringende manier over hoe het is om na twaalf jaar nog steeds geen duidelijk antwoord te hebben op wat er met zijn dochter gebeurd is.

 "Je kan niet meer slapen. Je kan niet meer eten. Je kan niet meer logisch nadenken. Je bent kapot … Ik stop met Elke te zoeken wanneer ze mij ergens horizontaal buitendragen. Dan is het gedaan. Eerder niet."

Rene Wevers

Elke verdween in haar woonplaats Neeroeteren. In de hele regio werden massaal zoekacties georganiseerd in bossen en langs kanalen. Het onderzoek nam in al die jaren ook een aantal verrassende wendingen die richting Lapland (Zweden) en Frankrijk hebben geleid. Het verhaal van de verdwijning van Elke is een beklijvend verhaal waarrond zoveel mysterie hangt dat de ene vraag de andere doet rijzen …

In vier afleveringen worden de verschillende sporen ontrafeld die de voorbije twaalf jaar zijn onderzocht door politie, familie en privédetectives. Dat deden de makers aan de hand van interviews met onder andere René Wevers (vader), Nancy Vandebroek (journaliste), Alain Remue (Federale Politie), Jef Vermassen (raadsman familie Wevers), Dimitri Kun (Federale Politie), Elkes collega Karolien, Cedric Stuyck (Parketmagistraat) en Ben Zuidema (privédetective). Alle getuigen in deze reeks blijven hopen op een antwoord in deze onopgeloste verdwijningszaak.

"Ze is precies van de aardbodem verdwenen. Niets, geen spoor. Dat kan toch gewoon niet? Hoe kan het dat niemand iets weet?"

Karolien, vriendin en collega van Elke

Na elke aflevering wordt een oproep meegegeven van de Federale Politie: ​

Heeft u informatie over de verdwijning van Elke Wevers? Contacteer dan de federale politie op het gratis nummer 0800 30 300  of via mail opsporingen@police.belgium.eu.

© VRT

Waar is Elke Wevers?: vanaf maandag 6 maart tot en met donderdag 9 maart om 21.30 uur op Eén en via VRT MAX. De reeks is vanaf maandagochtend 6 maart ook volledig in boxset te bekijken via VRT MAX. Waar is Elke Wevers? is een programma van Borgerhoff & Lamberigts voor Eén.

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

PRIMEUR: Gustaph lost videoclip van Songfestival-nummer 'Because of you'

Vranckx: nieuwe Nomaden-reportages uit Columbia, Tunesië, Nigeria en Ethiopië

Achter de schermen bij Waar is Elke Wevers?: “Hoe kan iemand zo spoorloos verdwijnen?”

Je krijgt wat je verdient in Arcadia - spannende nieuwe fictiereeks met onder andere Lynn Van Royen, Gene Bervoets en Natali Broods

Canvas pakt uit met opwindende comedy Minx

'Waar is zuster Gabrielle?': VRT NWS onderzoekt verdwijningszaak uit 1982

Nieuwe reeks van Dertigers: maak kennis met de vriendengroep

Waar is Elke Wevers? Nieuwe true crime reeks op Eén