vrijdag 25 juni 2021
25 juni 2021

Homo universalis van Iedereen beroemd krijgt Duitse versie

25 juni 2021 - Het populairste spelletje van Vlaanderen, ‘Homo universalis’ uit Iedereen beroemd, steekt na een succesvolle remake in Nederland opnieuw de grenzen over. Naar Duitsland dit keer, waar de zender Sat.1 de nieuwe spelshow 99 – Einer schlägt sie alle!  brengt.  

VRT

Net als in ‘Homo universalis’ moeten in 99 – Einer schlägt sie alle! 100 mensen het in allerlei opdrachten tegen elkaar opnemen. Na elke opdracht valt er iemand af, en wie als laatste overblijft wint het spel. Fans van de Vlaamse versie zullen trouwens opdrachten herkennen: in de Duitse versie komen verschillende opdrachten uit de drie seizoenen van ‘Homo universalis’ aan bod.

In tegenstelling tot het spelletje in Vlaanderen is 99 – Einer schlägt sie alle! geen rubriek van een dagelijks programma, maar wordt het een op zich staande spelshow die drie vrijdagavonden loopt.

Wie wordt de Duitse man of vrouw die alles kan? Deze geluksvogel wint niet enkel de eer, maar ook de hoofdprijs van 99.000 euro. 99 – Einer schlägt sie alle! wordt gepresenteerd door Johanna Klum en Florian Schmidt-Sommerfeld en is vanaf vrijdag 9 juli te zien in Duitsland.

Duitsland is niet het enige land waar ‘Homo universalis’ scoort met een eigen versie, trouwens. Nederland zond al twee succesvolle seizoenen uit en begint nu aan de opnames van een derde seizoen.

'Homo universalis' is een format van VRT en productiehuis De chinezen. De internationale distributie is in handen van Primitives in samenwerking met VRT en Talpa Network. De producent van 99 – Einer schlägt sie alle!  In Duitsland is Fabiola Germany. 

Dossier: Interne en externe producties

Meer over Interne en externe producties

TMRV is MNM Rising Star 2023

Hoe ver ga je om een leven te redden? Opnames derde seizoen 'Onder vuur' gestart

De mosterd van Meus: Jeroen Meus trekt eropuit voor nieuwe gerechten en lokale verhalen

#LikeMe The Final Concert

Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena schitteren in gloednieuwe fictiereeks 'Knokke off'

Beleef het Eurovisiesongfestival bij VRT

Het Hoge Noorden scoort in Nederland

Opnames van Hilly Skate gestart