VRT wint Fleet mobility manager of the year 2020

7 januari 2020 - Het magazine FLEET reikt ieder jaar de titel FLEET Mobility Manager of the Year uit aan een onderneming of organisatie die een innoverende visie heeft op duurzame mobiliteit. Dit jaar gaat VRT met de prijs lopen.  

Campagneposter Dagelijks Vervoer © Geert Van Hoeymissen

Het magazine FLEET reikt ieder jaar de titel FLEET Mobility Manager of the Year uit aan een onderneming of organisatie die een innoverende visie heeft op duurzame mobiliteit. Dit jaar gaat VRT met de prijs lopen.  

De VRT wordt beloond omdat ze kiest voor een langetermijnstrategie waarbij alle ingrediënten voor een duurzame transitie aanwezig zijn: aandacht voor verplaatsingsgedrag, gekoppeld aan alternatieven zoals openbaar vervoer en de fiets. Dit alles zonder de auto te diaboliseren én tegelijkertijd in te zetten op een vergroening van het wagenpark.” 

Magazine FLEET

Elien Raport, mobiliteitsmanager VRT, is blij met deze beloning en verwoordt het zo : "De nominatie voor deze award is een zeer fijn teken van erkenning voor de inspanningen die VRT levert om werk te maken van duurzame mobiliteit. Het is niet enkel een hart onder de riem voor iedereen die bij VRT betrokken is bij diverse beleidsmaatregelen rond duurzame mobiliteit, maar betekent bovenal een mooie pluim op de hoed van alle collega’s die zich nu al duurzaam verplaatsen of hun eigen verplaatsingsgedrag durven in vraag stellen en bijsturen".

Wat doet VRT nu precies?

Het mobiliteitsbeleid is opgebouwd uit drie stappen: vermijden, verduurzamen en vergroenen, in die volgorde.

  • Eerst en vooral wil VRT collega’s aanmoedigen om verplaatsingen te vermijden. Vandaar dat telewerken bijvoorbeeld wordt aangemoedigd.
  • Om te verduurzamen zet VRT onder meer in op de fiets, openbaar vervoer en het flexibel afwisselen van vervoerswijzen.
  • Restkilometers worden vergroend. Met succes: van de medewerkers die gekozen hebben voor een wagen binnen het geflexibiliseerde loonpakket rijdt ondertussen de helft met alternatieve aandrijving (elektrisch, hybride of CNG) .

Daar waar de focus de voorbije twee jaar vooral lag op woon-werkverplaatsingen, wordt die vanaf 2020 uitgebreid met dienstverplaatsingen.

Dossier: MVO en duurzaamheid
woensdag 08 januari 2020
08 januari 2020

Meer over Bedrijfsinformatie

Nieuwe datum voor De Eregalerij

Sterke verhalen, bijzondere thema's en steengoede fictie

Ontdek alle programma's van dit voorjaar bij Eén

'Misschien is Linda De Win kapster in bijberoep?'

‘Komaan Ben Crabbé, praat eens over je trauma’s!’

Vroeg of laat kijk je Canvas. Een blik op het voorjaar

Bereik van VRT NWS op hoogtepunt in uitzonderlijk jaar 2020

I Want To Dance Again