maandag 28 september 2020
28 september 2020

Eén-reeks Black-out geselecteerd voor twee internationale televisiefestivals

25 september 2020 - Op 25 september beleeft de Eén-reeks
Black-out met Geert Van Rampelberg en Sara De Roo haar internationale première op het Tsjechische televisiefestival SERIAL KILLER. Bovendien is de reeks ook geselecteerd voor het prestigieuze Duitse Seriencamp in München. 

Sara De Roo en Geert Van Rampelberg

Black-out, onlangs ook al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa, wordt geregisseerd door Joël Vanhoebrouck en geproduceerd door het nieuwe productiehuis jonnydepony van Helen Perquy en Philippe De Schepper. 

Op het festival SERIAL KILLER krijgt de reeks een speciale screening in het programma 'International panorama'. De derde editie van het Tsjechische festival vindt plaats van 25 tot 27 september, weliswaar in digitale versie, aangepast aan de Covid-19 vereisten. Het publiek en de professionele deelnemers krijgen de eerste twee afleveringen van Black-out te zien.

SERIENCAMP is het belangrijkste Duitse televisiefestival dat exclusief aandacht schenkt aan serial storytelling. Meer dan 6600 bezoekers volgen het digitale festival en de conferenties uit meer dan 40 landen. Het festival vindt dit jaar plaats van 5 tot 22 november. 
 
Black-out - producenten Helen Perquy en Philippe De Schepper zijn tevreden metr al die aandacht: "Het is bijzonder fijn om te merken dat de serie nu al internationale weerklank krijgt. Het energievraagstuk blijft brandend actueel, zeker de rol die kernenergie daarin speelt en niet alleen bij ons. Maar vooral: de reeks werkt als een page-turner. Je blijft samen met de hoofdpersonages zoeken naar wie achter de schermen aan de touwtjes trekt. Nu meer dan ooit vraagt een publiek naar verantwoordelijkheidszin en actie en zijn er dus voldoende redenen om de reeks relevant te noemen."

Het verhaal

Na de sabotage van een kerncentrale gaat het licht uit in België. Op hetzelfde moment wordt Elke, de dochter van eerste minister Annemie Hillebrand, ontvoerd. De boodschap is duidelijk: gaat het licht terug aan, dan zal haar dochter sterven.

Hillebrand geeft Michaël Dendoncker, het Hoofd van de Dienst Anti-terrorisme, opdracht om in het grootste geheim haar dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter de black-out zit. Terwijl Hillebrand verstrikt geraakt in een politiek kluwen, tast Dendoncker in het duister.

Cast en crew

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg, die Michael Dendoncker speelt, en Sara De Roo, die gestalte geeft aan premier Annemie Hillebrand. Black-out wordt een reeks vol actie en politiek getouwtrek. Tegelijk roept ze prangende vragen op over ons energiebeleid van de afgelopen vijftien jaar.

Van Rampelberg en De Roo krijgen in de reeks het gezelschap van onder meer Lucas Van den Eynde, Ruth Becquart, Tom Van Bauwel, Nora Gharib, Michaël Pas, Ikram Aoulad, Violet Braeckman, Mathijs F. Scheepers, Louis Talpe, Matthieu Sys, Jelle De Beule en Anna de Ceulaer.

De spannende misdaadreeks werd geschreven door Bas Adriaensen, Geert Verbanck en Philippe De Schepper, en geproduceerd door het Belgische productiehuis jonnydepony van Helen Perquy en showrunner Philippe De Schepper. 

De serie kwam tot stand met de steun van VRT/Eén, Screen Brussels, Telenet en Tax Shelter Partners Belga Films Fund. De internationale sales wordt verzorgd door Lagardère Studios Distribution.

Black-out: in november op Eén, nu al op Streamz, 

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Van surrealistisch moordmysterie tot rauwe realiteit: eerste Europese fictiereeksen onthuld

Iconisch tv-programma ‘Voor Boer en Tuinder’ opnieuw te zien op het kleine scherm

Het nieuwe seizoen van 'Leesbaar'

Chloë van de Klantendienst: ‘Zou de tekstschrijver van de Sint geen rolletje verdienen tijdens de intrede?’

Publieke omroepen bundelen krachten: VRT en NPO gaan structureel samenwerken aan programma’s met Tom Waes in de hoofdrol

Chloë van de Klantendienst: ‘Geef Lisbeth en Lieven een praatstok!’

VRT-archief toegankelijk via hetarchief.be

VRT neemt maatregelen na extern rapport over werkdruk bij VRT NWS