dinsdag 12 december 2023
12 december 2023

Gedurfde dromen, grensverleggende inzichten en bloedserieuze kost

Het voorjaar van VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX

Dinsdag 12 december 2023 - We stevenen in één rechte lijn af op 2024. VRT schiet vanaf januari stevig uit de startblokken met een lading gloednieuwe programma's. Zo is er nieuwe steengoede fictie zoals Juliet en programma's die raken zoals Francisco Desir of Oorlogsreporters. Maar ook reeksen die inspireren zoals Maestro Degand, Bloedserieus en Challas en de kost. Ontdek al het nieuws over het voorjaar bij VRT 1, VRT CANVAS en VRT MAX hieronder.

© VRT

VRT 1

VRT 1 zorgt dit voorjaar voor een gevarieerd en uitgebreid aanbod voor jong en ouder vol dromen, spanning, verwondering, humor en verrassing.

Ook komend jaar blijft VRT 1 dicht bij de Vlaming staan, in het hier en nu, met lokale en relevante verhalen en herkenbare emotie die de Vlaming verbinden. Dat doet VRT 1 onder andere met de vaste waardes waar het zo gekend en geliefd voor is: steengoede fictie als Chantal en Juliet; programma's waar je iets van opsteekt zoals FactcheckersDurf te vragen, Andermans zaken en Gewoon buitengewoon; programma's die je raken zoals Restaurant misverstand en Francisco Desir. In het nieuwe Niks te zien gaat Karl Meesters op reis met muzikanten als Coely en Pommelien Thijs - een reis die ze vooral met hun oren op scherp beleven. Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels zorgen voor vlinders in de buik met Hotel romantiek, terwijl Tom Waes voor spanning zorgt met het langverwachte tweede seizoen van Kamp Waes.

VRT 1 wil ook in 2024 iedereen, jong en oud, bereiken en zet daarom in op een breed aanbod met kwaliteitsvolle ontspannende content, humor, en momenten om samen met het hele gezin of met vrienden te beleven. Zo is het dit voorjaar samen genieten van Homo universalis en shows als Het gala van de Gouden K's, de MIA's en de Kastaars! In mei kan je supporteren voor Mustii die ons land vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival. De kracht van muziek staat ook centraal in het gloednieuwe programma Ik vraag het aan met Niels Destadsbader, waarin hij ontdekt welk bijzonder verhaal er achter de favoriete nummers van bekende en onbekende Vlamingen zit. En in De droomfabriek maken Bart Peeters en Gloria Monserez, samen met Maaike Cafmeyer, live dromen van heel Vlaanderen waar.

VRT CANVAS

In 2024 maakt VRT CANVAS het verschil met durf, openheid en topprogramma's met impact. ​ Ook dit voorjaar gaat VRT CANVAS de confrontatie aan met spraakmakende topics en zoekt het de grenzen op met programma's die het verschil maken. Verdiepende actuaprogramma’s, eigen en internationale documentaires, de beste buitenlandse fictie, cultuur in alle vormen en humor blijven de pijlers voor een boeiend voorjaar. ​

Ontdek het voorjaar bij VRT CANVAS hier

 

VRT MAX

Meeslepend. Eerlijk. En fantasierijk. Da's het voorjaar van VRT MAX. Het streamingplatform serveert ook in het nieuwe jaar het allerbeste van VRT, met exclusieve videoreeksen en een onevenaarbaar digitaal audioaanbod. Muziek, podcasts en live radio beklinken het DNA van VRT MAX.

Ontdek het voorjaar bij VRT MAX hier.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’