maandag 19 juni 2023
19 juni 2023

Heleen Debruyne neemt de fakkel van Pat Donnez over op Klara

Na de zomer neemt ze op zondagochtend de fakkel over van Pat Donnez.

Alpaca

Vanaf september is Heleen Debruyne bij Klara de nieuwe vragensteller van dienst op zondagochtend. Een uur lang, tussen 10 en 11 uur, onderzoekt ze het wereldbeeld van haar gasten.

“Het is nogal wat, om in de voetsporen van een radiomonument als Pat te mogen treden. Ik hoop dat ik erin zal slagen een even nieuwsgierige, open interviewer te worden.”

Heleen Debruyne

“Heleen heeft van harte mijn zegen. Ze heeft alles in huis om mij snel te doen vergeten.”

Pat Donnez

Open blik op de wereld

We kijken allemaal op een bepaalde manier naar de wereld. Heleen Debruyne wil uitzoeken hoe het wereldbeeld van haar gasten zich gevormd heeft. Waar komen hun vooroordelen, fascinaties en morele opvattingen vandaan? Zijn die tot stand gekomen door een ervaring uit hun jeugd of iets dat ze gezien, gehoord of gelezen hebben? En hoe zijn die doorheen hun leven veranderd? Heleen praat met een breed scala aan gasten met verschillende overtuigingen. De titel van het programma kom je eind augustus te weten.

  • Nieuw praatprogramma met Heleen Debruyne: vanaf 3 september, elke zondag, van 10 tot 11 uur op Klara en VRT MAX

Stage bij Klara

Heleen Debruyne (1988) studeerde geschiedenis en journalistiek. Ze deed haar stage bij Klara en is daar nooit meer weggegaan. Ze werkte er als redacteur, reportagemaker en recensent. Nu presenteert Heleen er onder andere het cultuurprogramma Pompidou, afwisselend met Chantal Pattyn. Daarnaast is ze ook auteur. Haar debuutroman ‘De plantrekkers’ verscheen in 2016, in 2021 was er ‘De huisvriend’. Heleen schrijft ook voor verschillende kranten en tijdschriften. Samen met Anaïs van Ertvelde onderzoekt ze in de podcast Vuile Lakens hét onderwerp waarover je in keurig gezelschap amper durft te praten: seks en lichaam. De twee maakten er ook een boek over.

Bedankt Pat Donnez!

Tijdens het laatste weekend van juni zwaait Klara Pat Donnez uit. De radioheld is, op vraag van de luisteraars, zelf te gast in de laatste uitzending van Berg en dal op zondag 25 juni. Heleen zal hem liefdevol op de rooster leggen.

Daags voordien, op zaterdag 24 juni, is Pat te gast in De liefhebber. Katelijne Boon duikt in zijn muzikale verleden en platenkast. De muzieksmaak van Pat is erg ruim en vertelt ongetwijfeld heel veel over de man.

  • De liefhebber, met Pat Donnez als gast: zaterdag 24 juni, van 10 tot 12 uur op Klara en VRT MAX
  • Berg en dal, met Pat Donnez als gast: zondag 25 juni, van 10 tot 11 uur op Klara en VRT MAX
Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’

Succesverhalen uit 2023 bekeken door de lens van VRT-partners