donderdag 12 mei 2022
12 mei 2022

VRT meest aantrekkelijke werkgever in 2022

12 mei 2022 – De VRT is verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever in België. Van degenen die het bedrijf kennen zegt 51 % graag tot heel graag bij het bedrijf te willen werken. 

Groepsfoto genomineerden © VRT

VRT haalt het voor Pfizer en Mediahuis. In de social profit (exclusief zorgsector) komt Handicap International als meest aantrekkelijke uit de bus voor de universiteiten van Antwerpen en Leuven.

VRT, de negende winnaar van de Randstad Award

Voor het eerst sinds 2012 (toen Deme) is een nieuw bedrijf winnaar van de Randstad Award. In de 22ste editie van het grootscheeps onderzoek naar de employer brands van de bedrijven haalt VRT het voor Pfizer en Mediahuis. Met DPG Media op de vierde plaats noteren drie mediabedrijven in de top vier. 51% van de respondenten die VRT kennen zouden er graag tot heel graag willen werken. De VRT is één van de meest succesrijke bedrijven in de geschiedenis van de REBR. In 2003 strandde het bedrijf op de tweede plaats, net na Pfizer. Het is uitgerekend dit bedrijf dat nu de tweede plaats haalt. De VRT is het negende bedrijf dat de Randstad Award wint na IBM, Janssen Pharmaceutica, Pfizer, GlaxoSmithkline, Bayer, Techspace Aero, Jan De Nul en Deme.

Deze award is het resultaat van het werk van vele medewerkers"

Karen Donders
Frederik Delaplace (VRT) en Jan Denys (Randstad) © VRT

Karen Donders, Directeur Talent en Organisatie en Publieke opdracht: "Deze award is het resultaat van het werk van vele medewerkers in de VRT om elke dag het beste van zichzelf te geven en die passie ook uit te stralen. Dit wil duidelijk zeggen dat heel veel mediagebruikers ons media-aanbod van iedere dag zo erg appreciëren dat ze deel willen uitmaken van ons team. Dat is bijzonder fijn om vast te stellen."

Op nummer vijf haalt Colruyt Group met 47% de hoogste score ooit. Hetzelfde geldt voor de Nationale Bank op de zesde plaats. UCB, Coca-Cola, Multipharma en Tui vervolledigen de top tien.

We beloven dat we als VRT ons best gaan doen om de titel van meest aantrekkelijke werkgever dag na dag waar te maken. 

Frederik Delaplace, CEO VRT
Frederik Delaplace met award © VRT

CEO Frederik Delaplace: "Het is een mooie erkenning voor alle VRT’ers dat de Belg de publieke omroep als meest aantrekkelijke werkgever ziet. We doen veel inspanningen om talent kansen te geven, om vol ambitie naar de toekomst te kijken en nog beter in te spelen op de wensen van onze gebruikers. Zoals iedereen intussen weet, werken we volop aan een transformatie om nog meer de publieke omroep van alle Vlamingen en Brusselaars te worden. Dat is niet makkelijk, maar deze award is een welgekomen steuntje in de rug. We beloven dat we als VRT ons best gaan doen om de titel van meest aantrekkelijke werkgever dag na dag waar te maken. 

Top tien meest aantrekkelijke bedrijven

1. VRT 51%

2. Pfizer 50%

3. Mediahuis 49%

4. DPG Media 48%

5. Colruyt Group 47%

6. Nationale Bank 46%

7. UCB 46%

8. Coca-Cola 45%

9. Multipharma 45%

10. TUI 45%

Handicap International, winnaar social profit

In de social profit sector was het uitkijken wie de opvolger zou zijn van de Universiteit Namen (de winnaar in 2014). Net als in 2014 wordt de top tien gedomineerd door universiteiten maar het is de NGO Handicap International die de hoofdprijs wegkaapt. 57% van degenen die de NGO kennen (24% van alle respondenten) zou graag tot heel graag bij de organisatie aan de slag gaan. Met dit hoge cijfer gaat de

NGO maar liefst zeven universiteiten vooraf. De universiteiten van Antwerpen en Leuven halen een tweede en derde plaats. Naast de zeven universiteiten vinden we in de top tien ook nog de Neutrale Ziekenfondsen (7) en de Koning Boudewijnstichting (10) terug.

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Chloë van de Klantendienst: ‘Het gekrakeel kan maar bijdragen aan de Statler en Waldorf-status van José en Renaat’

Het ABC van VRT met de K van ... Klantendienst: “In 2023 alleen al behandelde de klantendienst in totaal 31.429 contacten”

Chloë van de Klantendienst: ‘Gelukkig is dit niet het soort lek waarover parlementaire vragen worden gesteld’

CIM-cijfers: Studio Brussel dendert stevig voort, sterk resultaat voor Radio2

Chloë van de Klantendienst: ‘Bij een nucleaire ramp ligt het antwoord van VRT in lijn met de Vlaamse Canon’

Jaarverslag 2023: een sterk rapport in een uitdagend jaar

Samenwerken met VRT: de strafste verhalen schrijven we niet alleen

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf