donderdag 30 juni 2022
30 juni 2022

VRT komt naar je toe, een hele zomer lang

30 juni 2022 - De hele zomer lang trekt de VRT erop uit en slaat ze haar tenten op in Vlaanderen. En jij bent er hartelijk welkom! 

Bediening van een mengtafel

De Stoel

Ook deze zomer gaat Vlaanderen opnieuw op zoek naar De stoel, al voor het vijftiende jaar op rij. Wie De stoel op televisie spot en de plek herkent, mag zich ernaartoe reppen met het juiste voorwerp.

De eerste die in de stoel zit, wint een mooie prijs. Elke dag is er alvast een eerste luistertip te horen in Radio 2 aan zee op Radio 2, tussen 10 en 12 uur. 

Elke weekdag om 19.45, op Eén en VRT NU en misschien in jouw buurt 

Expo 22' in het Museum aan de Stroom

Mas

De virtuele 'Expo 22' van Radio 1 is een échte expo geworden waarin je iconische Belgische voorwerpen kan gaan bekijken. Denk aan de parafix van Merlina, kartonnen dozen, de millecroquettes,... Tot 21 augustus kan je een kijkje nemen in het MAS. 

Zomerhit

Niels en Siska

Van maandag 11 tot en met zaterdag 23 juli komt Zomerhit naar De Panne, van maandag 25 juli tot en met zaterdag 6 augustus naar Bredene en van maandag 8 augustus tot en met zaterdag 20 augustus naar Blankenberge. Iedere dag kun je tussen 10 en 20 uur een kijkje nemen aan de Radio 2-studio.

Wanneer de televisieshows worden opgenomen, is het ook ’s avonds feest. Op dinsdag 12 en woensdag 13 juli is dat zo in De Panne, op woensdag 27 en donderdag 28 juli in Bredene en op donderdag 11 en zaterdag 20 augustus in Blankenberge, telkens rond 20.30 uur. De opnames zijn gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Vanaf maandag 11 juli tot en met zaterdag 20 augustus loopt de Zomerhit zoektocht. Ga op een heerlijke wandelzoektocht in Bredene, De Panne of Blankenberge en vind de verstopte Zomerhit-instrumenten. Tijdens je wandeling ga je op zoek naar verschillende instrumenten en een logo. Noteer hoeveel van elk instrument, hoeveel logo's en hoeveel muzieknoten je ziet. Een juist cijfer komt overeen met een letter in het alfabet, wat een muzikaal 5-letterwoord vormt. Heb je het woord gevonden, vul het formulier in en maak kans op één van de vele mooie prijzen. 

Ketnet Zomertour

affiche zomertour

Deze zomer strijken Ketnet neer met een bruisend festivaldorp op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Zing en dans tijdens een heleboel straffe optredens en ga in de selfiecorner op de foto met je favoriete artiesten. De Ketnet Zomertour is bovendien gratis.

En speciaal voor de allerkleinsten is er het peuterhoekje van Ketnet Junior, handig voor jong én ouders. Hier vind je onder andere een borstvoedingshoekje, luierkussens, eetstoeltjes,...

De Ketnet zomertour strijkt neer in

  • Zondag 10/7: Zeebrugge (Brugge stad aan zee)
  • Zaterdag 16/7: Tienen 
  • Zondag 17/7: Wenduine 
  • Zaterdag 30/7: Deinze 
  • Maandag 15/8: Roeselare 
  • Zondag 28/8: Sint-Niklaas

#LikeMe @Sea popup expo

Cast van #LikeMe

Stap deze zomer binnen in de muzikale leefwereld van #LikeMe met deze gloednieuwe belevingsexpo in Blankenberge.

Van 2 juli tot 28 augustus in Belgium Pier Blankenberge met meet en greets op woensdag

Tickets kosten 11 euro online en 12,50 euro aan de kassa.

Ketnet-ateliers in Bokrijk

De hele zomer lang kan je in het Openluchtmuseum Bokrijk de workshop Ketnet-atelier volgen. In deze workshop kunnen kinderen een Ketnet-turnzak of Ketnet-totebag helemaal zelf ontwerpen met heel wat coole Ketnet-sjablonen.  Met Meet& greet op 3 en 10 juli.

Schijtluizen-schattenjacht in Adventure Valley in Durbuy

Ontdek de coolste dingen over de (kleine) dieren in de natuur of laat je verrassen door spannende opdrachten én talloze weetjes van de ketnet-schijtluizen.

Tickets

Bus Belgica

Sam de Bruyn voor Bus Belgica

Bus Belgica: Studio Brussel rijdt de hele zomer door het land en zendt live uit vanop de beste festivals en evenementen. Elke dag tussen 07.00 en 23.00 uur live op Studio Brussel en via de StuBru-app.

MNM de hele zomer live vanuit Blankenberge

MNM trekt deze zomer naar zee en maakt iedere dag live radio van 10 tot 22 uur vanop de zeedijk van Blankenberge. Kom en duik samen met de MNM-dj’s het water in. Elk weekend kun je kennismaken met de leukste watersporten: surfen, suppen, kanoën,… 

MNM Summer Squad

De MNM Summer Squad gaat naar de luisteraars toe en doet verslag over jouw zomer. Vanop de leukste festivals en concerten, maar ook zomerbars en alle andere plekken waar de MNM-luisteraar de zomer beleeft. 

Walden festival

Walden Festival is een initiatief van de makers van Klarafestival. Het concept? Genieten van muziek in al haar diversiteit, op verschillende podia in en rond het Brusselse Leopoldpark op 16 en 17 juli. Tickets.

Walden pakt ook uit met lekkere picknicks en een familieparcours op zondag. 

Ruimtevaartexpo Space, the human quest

Affiche Space, the human quest

SPACE, THE HUMAN QUEST, een onvergetelijke ruimtereis met unieke items naar België, van originele stukken die in de ruimte zijn geweest , van 23 april tot 16 oktober in Antwerp Expo.

Dinsdag tot vrijdag: van 11 tot 18 uur
Zaterdag tot zondag: van 10 tot 18 uur

Tickets

De FC De Kampioenen fandagen

Ontmoet je favoriete acteurs in een van de Plopsa parken. in Plopsaland De Panne en in Plopsa Indoor en Plopsa station op 8 – 9 – 10 en 11 juli

Tickets

Vive le Vélo fietstochten

Fietsen in combinatie met toeristische tips en wielerweetjes is wat je mag verwachten op de Vive le Vélo fietsroutes.

Het DNA van het televisieprogramma zit helemaal vervat in de 6 routes van 25, 53, 63, 105, 123 of 171 kilometer.

Op verschillende plekken kan je een QR code scannen en begint meteen een filmpje te spelen waarin Karl Vannieuwkerke je gidst door de wielergeschiedenis en toeristische tips in de buurt.

Tickets

De Vlaanderen Vakantieland-route in De Haan

Eén presenteert samen met het gemeentebestuur van De Haan de allereerste “Vlaanderen Vakantieland-ontdekkingsroute”.
Verken samen met Maureen Vanherberghen, te voet of met de fiets, de mooiste plekken van deze Kustgemeente: de Spioenkop, de vlammende vuurtoren van Guillaume Bijl en knappe gebouwen uit de Belle Époque, …
Onderweg kan je bovendien proeven van 3 heerlijke specialiteiten. De kaart met de route kost 20 euro en is te koop via de infokantoren van De Haan of via VisitDeHaan.be.

Onze kalender in 1 oogopslag

Dossier: Bedrijfsinformatie

Meer over Bedrijfsinformatie

Bijna 2000 nieuwsgierigen op VRT-werf

Een dag van hoofdwerfleider Frederik op de VRT-werf

Chloë van de Klantendienst: ‘Wat een neerkijkende uitspraak op vrouwen! En op scampi’s’

Raad van bestuur VRT spreekt steun uit voor management en medewerkers en vraagt respect voor de specifieke governance van de publieke omroep

VRT stelt bemiddelaar aan om vertrouwen te herstellen

Chloë van de Klantendienst: ‘Het verschil met een échte Karen, is dat er in deze agressieve woordenbrij geen klacht valt te ontrafelen’

Officiële opening nieuwe VRT-captatiemagazijn in Bedrijvenpark Stone in Londerzeel

Chloë van de Klantendienst: ‘De paal van deze klager? Die behoort niet tot de opdracht van de publieke omroep’